>
Oproep collectiedag Museum Breda

Oproep collectiedag Museum Breda

Heeft u een object uit Nieuw-Guinea bewaard waar een speciale herinnering aan kleeft? Zaterdag 25 juni vindt er in Stedelijk Museum Breda een collectiemiddag plaats onder de titel Museum van Nederlands Nieuw-Guinea. Een deel van de objecten met bijbehorende verhalen wordt in het museum tentoongesteld.

Zaterdag 25 juni vindt er in Stedelijk Museum Breda een collectiemiddag plaats onder de titel Museum van Nederlands Nieuw-Guinea. 60 Jaar na de overdracht aan de VN nodigen we iedereen die een band heeft met de voormalige kolonie uit naar het museum te komen met voor hen belangrijke objecten.

Heeft u een object bewaard waar een speciale herinnering aan kleeft? Het mag een gebruiksvoorwerp zijn, of een oude ansichtkaart uit bijvoorbeeld Hollandia, een brief, een fotoalbum uit Manokwari, een speer of een boombastdoek, als er maar een persoonlijk verhaal  aan verbonden is. Een deel van de objecten met bijbehorende verhalen wordt in het museum tentoongesteld van 9 juli tot 4 september 2022 binnen de expositie BIAK Stories van beeldend kunstenaar Monique Verhoeckx. BIAK Stories deelt verhalen over het laatste stukje Indië met als uitgangspunt het bijzondere liefdesverhaal van de ouders van de kunstenaar die elkaar op het eiland Biak in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea hebben ontmoet.

Wilt u deelnemen, stuur dan vóór 15 juni een foto van uw object en verhaal (max. 1 A4) aan events@stedelijkmuseumbreda.nl

Voor meer informatie: Eddy Appels, info@beeldvoorbeeld.nl

Een tweede collectiedag vindt plaats op 11 september in Museum Sophiahof in Den Haag. Hiervoor volgt een nieuwe oproep.

 

Nieuwsoverzicht